گاهی اوقات اشکالاتی در جفت شدن دو فک پایین و بالا دیده می شود. این عارضه ممکن است بر زیبابی چهره اثر زیادی زیادی بگذارد و باعث نا امیدی و کاهش اعتماد به نفس فرد شود. اگر این عوارض خیلی پیشرفت نکرده باشند می توان با ارتودنسی برطرفشان کرد، اما اگر خیلی شدید باشند ارتودنسی به تنهایی کافی نیست و به جراحی فک هم نیاز است. گاهی نیز به ارتودنسی عقب بردن فک نیاز است که در این مقاله به توضیح آن می پردازیم.
عادت هایی که از دوران کودکی و یا سنین نوجوانی با فرد مانده باشند می تواند موجب بروز این عوارض شوند؛ مثل مکیدن انگشت یا مکیدن پستانک بعد از سه سالگی.
از دیگر موارد آن می توان به پر کردن دندان به شیوه نامناسب هم اشاره کرد. اما می توان گفت از پر اهمیت ترین های آنان عوامل ارثی و ژنتیکی است. اینکه بیرون زدگی فک پایین از چه سنی ظاهر می شود هم بستگی به میزان قوی بودن ژن دارد. اما معمولا این بیرون زدگی از کودکی تا سنین پایان رشد، حدود ۱۸ سالگی، ادامه پیدا می کند و سپس کند می شود. به هرحال هرچه از سنین پایین تر در فرد دیده شود به این معناست که قوی تر است.
مشکلاتی که ممکن است جلو بودن فک پایین برای افراد ایجاد کند عبارتند از:
۱-از مهم ترین مشکلاتی که معمولا بیماران از آن شکایت دارند، پایین آمدن قدرت تکلم است.
۲-اکثر افراد بر این باورند که ناهنجاری های فکی مثل جلو بودن فک پایین تنها در زیبایی چهره تاثیر دارد، اما باید بدانید که منجر به بسیاری از آسیب های دیگر نیز می شود. اغلب افرادی که دچار این عارضه هستند، در تنفس هم مشکل دارند و چنانچه فردی که مبتلاست، هنگام خواب از دهان نفس بکشد، ممکن است کام او کوچک شود.
۳-گاهی نیز مشکلات گوارشی را با خود به دنبال دارد؛ زیرا مواد خوراکی کامل جویده نمی شوند.
۴-از دیگر مشکلات آن می توان به سایییدگی دندان ها اشاره کرد؛ همچنین این ناهنجاری های فکی به مرور زمان باعث تحلیل رفتن لثه ها و فک می شوند.
۵-پوسیدگی زود هنگام دندان ها نیز از دیگر مضرات این عارضه است.
خیر. به طور کلی هیچ محدودیت سنی برای درمان های ارتودنسی وجود ندارد؛ اما بهتر است که در سنین پایین تر به درمان اقدام کنیم؛ زیرا پس از سنین بلوغ، استخوان بندی دندان ها کاملا شکل گرفته است و ممکن است اگر به موقع اقدام نکنیم، در سنین بالا مجبور به جراحی فک شویم.
خیر؛ براساس بزرگی مشکل و شدت عارضه، پزشک تصمیم می گیرد که پس از ارتودنسی اولیه باز هم به جراحی فک نیاز است یا خیر.
اگر جلو زدگی فک خفیف باشد، می توان برای جلو گیری از رشد غلط فک ها، از چین کپ (چانه بند ارتودنسی) و دستگا های ارتودنسی استفاده کرد. پس در این صورت با رشد فک بالا این ناهماهنگی بر طرف می شود. تنها مشکل این روش این است که زمان زیادی برای درمان نیاز دارد و نیازمند صبر و تحمل فراوان است؛ البته این در صورتی است که رشد غلط فک ها تثبیت نشده باشد.
برای مراقبت از دندان های خود در هنگا استفاده از ارتودنسی فک پایین، موارد زیر باید رعایت شوند.
تا جای امکان سعی کنید با استفاده از محافظ در طول درمان آسیب ضربه های احتمالی را کاهش دهید، اما در صورت بروز این اتفاق هرچه سریع تر به تودنتیست خود مراجعه کنید.
عوامل زیادی بر قیمت ارتودنسی تاثیر دارد، مثل شدت مشکل، سن بیمار، نوع لوازمی که برای ارتودنسی استفاده می شود، طول درمان ، محدوده مکانی شما، تغییرات ارز، پزشک متخصص و…
همان طور که می دانید شرکت های بیمه به سختی مجاب می شوند تا هزینه های مرتبط با زیبایی را متقبل شوند. جنبه زیبایی ارتودنسی هم معمولا بیشتر از جنبه درمان آن است؛ بنابراین معمولا بیمه هزینه های ارتودنسی را قبول نمی کند مگر آن که مشکلات آنقدر شدید باشد که موجب درد دهان، فک یا احساس ناراحتی در گردن و یا موارد دیگری مثل احتمال ابتلا به بیماری های پریودنتال و… شوند.
بیشتر بخوانید :