چه راه هایی برای درمان ارتودنسی دندان بالا موجود است؟ برای دانستن نکات درمان ارتودنسی دندان بالا، با ما همراه باشید.
اگر دندان ها دچار اوربایت باشند دندانپزشک برای مرتب شدن دندان ها، بیمار را به یک متخصص ارتودنتیست ارجاع می دهد. ارتودنتیسیت با توجه به نوع مشکل، درمان مناسبی را برای دندان ها انتخاب می کند تا دندان ها به درستی سر جای خود قرار بگیرند.
اگر فک بالا جلوتر باشد یا فک پایین عقب تر باشد و دندان های عقبی روی هم قرار نگرفته باشند «اوربایت» رخ می دهد که می تواند به صورت خفیف یا شدید باشد.
اگر اوربایت فرد شدید باشد نیاز به جراحی فک است درمان اوربایت ضروری است زیرا اوربایت می تواند باعث فرسایش دندان ها یا خرابی مینای دندان بشود.
مشکل اوربایت می تواند به دو صورت اسکلتی و دندانی باشد.
در اوربایت دندانی فک بالا و پایین در حالت تعادل قرار دارند اما دندان ها نامرتب هستند که این عمل باعث جلوزدگی فک بالا می شود که این نوع مشکل، با روش هایی به جز جراحی قابل اصلاح می باشد.
اما اوربایت اسکلتی به استخوان بندی و نحوه قرار گیری فک ها مربوط است که باعث بزرگ بودن فک یا جلو زدگی فک بالایی می شود که ممکن است برای تنظیم فک، نیاز به عمل جراحی ضروری باشد.
در مواردی ممکن است مشکل بیمارترکیبی از هر دو نوع اوربایت باشد.
اگر بیمار خواستار اصلاح فک بالا باشد و بخواهد تنها فک بالا را ارتودنسی کند. این روش توسط دندانپزشک عموماً تایید نمی شود، زیرا محدودیت هایی ممکن است ایجاد شود مثلاً با مرتب شدن دندان های بالا، کجی دندان های پایین بیشتر به چشم بیاید یا اینکه قوس دندانی فک بالا و پایین باهم منطبق نشوند.
درنتیجه تعادلی بین آنها دیده نشود. پس بهتر است به توصیه دندانپزشک برای درمان مناسب عمل کرد.
استفاده از بریس ها برای طیف سنین مختلف کاربرد دارد که یکی از بهترین روش ها برای فشار به دندان ها و قرارگیری دندان ها در یک ردیف است که به صورت فلزی و سرامیکی در دسترس هستند.
پزشک معمولاً یک یا تعدادی از دندان های اضافی فک بالا را می کشد تا باعث حرکت دندان ها به عقب و قرارگیری فک ها بر روی هم شود سپس به سیم کشی دندان ها می پردازد.
بریس های نامرئی به صورت الاینرهای شفافی هستند که متناسب با قالب دهان بیمار ساخته می شوند که باید هر دو هفته یکبار تعویش شوند.
بیمار می تواند الاینرها را بر روی دندان های خود قرار دهد که به مدت22 ساعت در روز قابل استفاده هستند که امکان خارج کردن آنها در هنگام مسواک زدن نیز وجود دارد.
بریس های نامرئی برای هم تراز کردن خطوط دندانی به صورت خفیف می توانند کاربرد داشته باشند اما در موارد شدید کارایی ندارند.
اگر جلو آمدگی فک بالا با شدت بیشتری باشد پزشک علاوه برارتودنسی دندان بالا نیاز به جراحی فک و صورت را نیز ملزوم می داند. در جراحی ممکن است فک بالایی جا به جا شود و یا فک پایینی به سمت جلو حرکت داده شود یا اینکه هر دوی این روش ها به طور همزمان به کار برده شوند. البته روش آخر جزو یکی از گران ترین روش های درمان اوربایت می باشد.
برای برای رسیدن به نتیجه دلخواه در ارتودنسی به طور کلی نیاز به 6 تا 24 ماه دوره درمانی خواهد بود. اما اگر همکاری بیمار با دندانپزشک ضعیف باشد مدت زمان ارتودنسی ممکن است طولانی تر شود.