ارتودنسی دندان چند مرحله دارد؟ در این مقاله قصد داریم راجع به اینکه ارتودنسی دندان چند مرحله دارد به بحت و تبادل نظر بنشینیم. ارتودنسی از جمله روش ها برای زیباسازی دهان و دندان بوده و بسیاری از ناهنجاری ها با استفاده از آن برطرف می شوند. هر چقدر شدت ناهنجاری ها بیشتر باشد قطعاً مدت زمان بیشتری برای رفع آن ها مورد نیاز خواهد بود.
با کمک مراحل ارتودنسی دندان می توان نظم را در نحوه قرارگیری دندان ها به وجود آورد. برخی از افراد به منظور زیبایی اقدام به ارتودنسی می کنند. افراد دیگری نیز هستند که با توجه به مشکلات فک و دندان اقدام به درمان کرده و بیشتر به فکر سلامت و عملکرد درست دهان و دندان ها هستند تا زیبایی. لازم به ذکر است که به وسیله ارتودنسی می توان هم سلامت و عملکرد دندان ها را بهبود بخشید و هم زیبایی را برای فرد به ارمغان آورد.
وقتی فرد مبتلا به ناهنجاری و بهم ریختگی دندان هاست و از آن رنج می برد لازم است برای رفع مشکل به متخصص ارتودنسی مراجعه کند. انتخاب ارتودنتیست خوب و حاذق از عمده مراحل اساسی فرایند درمان محسوب می شود. در صورتی که از متخصص ارتودنسی باتجربه کمک گرفته شود بهترین نتیجه عاید فرد خواهد شد. ارتودنسی دندان از مراحل مختلفی تشکیل شده است که در اینجا به ذکر آن ها می پردازیم:
جلسه مشاوره اولین مرحله ارتودنسی است که با مراجعه به متخصص ارتودنسی انجام می شود. در این جلسه، بیمار از مشکل و نگرانی خود در خصوص ناهنجاری صحبت کرده و در زمینه انتخاب روش درمان با ارتودنتیست گفت و گو می کند. در این جلسه متخصص ارتودنسی به معاینه و بررسی وضعیت دهان و دندان بیمار پرداخته و نوع و روش درمان انتخاب می شود.
انتخاب روش درمان با توجه به نوع ناهنجاری و شدت آن صورت می گیرد. در این جلسه از دندان های بیمار با استفاده از اشعه ایکس عکسبرداری شده و با کمک آن در مورد چگونگی درمان تصمیم گیری می شود. در عکس دندان های بیمار ریشه های دندان و وضیت قرارگیری آن ها نمایان شده و برنامه درمان مشخص می شود. در طی این جلسه هزینه ارتودنسی دندان نیز تخمین زده شده و به بیمار اعلام می شود.
اگر ارتودنسی نامرئی برای رفع مشکل بیمار مناسب تشخیص داده شود، در این صورت لازم است از پلاک های شفاف استفاده شود. در این ارتودنسی دستگاه ارتودنسی دقیقاً مطابق با دندان های فرد طراحی و در لابراتوار ساخته می شود. در این مرحله از دندان ها قالب گرفته می شود. پس از معاینه دقیق بیمار قالب گیری انجام شده و وضعیت دندان ها ثبت می شود.
اگر فرد تمایل به استفاده از ارتودنسی نامرئی داشته باشد بعد از قالب گیری و انجام عکس برداری لازم یکی از مراحل انجام می شود. در صورتی که قرار به استفاده از ارتودنسی ثابت باشد، براکت ها و سایر اجزاء ارتودنسی روی دهان نصب شده و این پروسه چیزی حدود 2 ساعت زمان می برد. در این مرحله لازم است زمان زیادی صرف قرارگیری براکت ها روی دندان شده و این کار به دقت انجام شود.
پس از قرارگیری براکت ها روی دندان، بر طبق برنامه ریزی جلساتی برای مراجعه به مطب تنظیم می شود. این جلسات به منظور بررسی پیشرفت روند درمان و تنظیم براکت ها صورت می گیرد. در این جلسات نیزوی مورد نیاز برای حرکت و جابه جایی دندان ها تنظیم شده و برخی اوقات با درد همراه است.
در فرایند ارتودنسی انجام مراجعات منظم به مطب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بعد از اتمام دوره درمان و پرداخت کردن هزینه ارتودنسی، براکت ها از روی دندان ها برداشته می شود.
با استفاده از نگهدارنده یا ریتینر می توان به تثبیت درمان کمک کرد و از بازگشت دندان ها به وضعیت اولیه جلوگیری نمود. بعد از برداشتن دستگاه ارتودنسی از روی دندان، همچنان به وضعیت قبل تمایل دارند. ریتینر وضعیت فک و دندان بیمار را ثابت نگه داشته و بعد از اتمام استفاده از ریتینر می توان از زیبایی دندان ها و مرتب شدن آن ها لذت برد.
هزینه ارتودنسی از جمله مواردی است که در تصمیم گیری نسبت به درمان اهمیت زیادی دارد. گاهی اوقات هزینه آنقدر بالا به نظر می رسد که برخی قادر به پرداخت آن نیستند. از اینرو لازم است قبل از شروع درمان اطلاعاتی در این زمینه جمع آوری شود. هزینه نیز همانند مدت زمان درمان به عوامل مختلفی بستگی دارد که در زیر پاره ای از آن ها عنوان می شوند:
قبل از شروع درمان و رفع ناهنجاری ها لازم است اقداماتی انجام شود. این موارد بسیار حائز اهمیت بوده و نقش اساسی در نتیجه درمان دارد. در اینجا مهم ترین اقدامات پیش از درمان ذکر می شوند:
بعد از نصب براکت ها و سایر اجزاء ارتودنسی روی دندان لازم است مراقبت هایی انجام شود. در واقع می توان گفت همکاری بیمار در این زمینه پس از انجام ارتودنسی تأثیر شگرفی بر روی نتیجه مطلوب درمان دارد. هر چه توجه بیمار به اقدامات توصیه شده توسط ارتودنتیست بیشتر باشد روند بهبودی بیشتر و دوره درمان کوتاه تر خواهد بود. از اینرو لازم است موارد زیر رعایت شوند:
بیشتر بخوانید: