ارتودنسی دندان پوسیده از دغدغه های افراد برای انجام درمان است. همانطور که می دانیم در طی جلسه مشاوره دهان و دندان فرد معاینه شده و به طور دقیق مورد ارزیابی قرار می گیرد. در این جلسه پوسیدگی ها تشخیص داده شده و قبل از شروع درمان ارتودنسی رفع می شوند. چون همه کسانی که اقدام به ارتودنسی می کنند اغلب با مشکل دندان های پوسیده درگیر هستند.
ارتودنسی دندان پوسیده از جمله موضوعاتی است که در خصوص آن تحقیقات گسترده ای انجام شده است. با انجام ارتودنسی نیز فرد می تواند در معرض خطر پوسیدگی قرار گیرد. اما با انجام برخی از اقدامات می توان مانع از ابتلا به پوسیدگی دندان در زمان ارتودنسی شد و خطر آن را تا حد چشمگیری به حداقل رساند. در این مقاله قصد داریم در خصوص ارتودنسی دندان پوسیده صحبت کرده و اطلاعات مفیدی در این زمینه ارائه کنیم.
دندان های به هم ریخته و شلوغ رعایت بهداشت را با مشکل مواجه ساخته و از اینرو فرد دچار پوسیدگی می شود. اگر ارتودنسی نیاز به کشیدن دندان داشته باشد، دندان های پوسیده کشیده شده و نیازی به ترمیم آن ها وجود نخواهد داشت. امروزه ارتودنتیست ها سعی شان بر اینست که هیچ دندانی را نکشند اما اگر کشیدن دندان لازم باشد، دندان های پوسیده در اولویت هستند.
التهاب لثه نیز یکی از عوامل ایجاد پوسیدگی دندان محسوب می شود. این امر سبب می شود که دیگر همچون گذشته نتواند با باکتری ها مبارزه کند. به علاوه گیر کردن مواد غذایی در لابلای براکت ها می تواند مینای دندان را تضعیف کرده و شرایط را برای از بین بردن باکتری ها دشوار کند. همه این فاکتورهای خطر می توانند دست به دست یکدیگر داده و ریسک پوسیدگی را افزایش دهند.
پوسیده شدن دندان ها دارای علائم و نشانه هایی است و به سادگی می توان آن ها را تشخیص داد. اما برخی از آن ها نیز به مرور زمان مشخص می شوند. برخی از علائم عبارتند از:
امروزه ارتودنسی یکی از روش های درمان برای رفع مشکلات فک و دندان است. افراد زیادی مبتلا به این ناهنجاری ها بوده و بناچار مجبور به استفاده از این درمان هستند. اغلب آن ها به مشکلاتی همچون تغییر رنگ دندان، پوسیدگی و وجود لکه روی دندان دچار هستند. دستگاه ارتودنسی نیز می تواند فرد را مستعد این مشکل کند. در زمان استفاده از درمان می توان با توجه به برخی نکات ساده مانع از پوسیدگی دندان شد:
همانطور که گفته شد یکی از اقدامات لازم پیش از انجام ارتودنسی، ترمیم هر گونه پوسیدگی است. با رفع پوسیدگی ها می توان بلافاصله درمان را شروع کرد. با توجه به اینکه طول دوره درمان در ارتودنسی زیاد است از اینرو دندان ها می توانند در این دوران نیز دچار پوسیدگی شوند.
بنابراین توصیه بر اینست که بعد از رفع هر گونه پوسیدگی در دهان و انجام ارتودنسی مانع از ایجاد دوباره پوسیدگی شد.
ترمیم و پرکردن دندان پوسیده بهتر است در سریعترین زمان ممکن انجام شود. هر چه برای ترمیم دندان دیرتر اقدام شود، قطعاً باید هزینه بیشتری برای آن پرداخت. شاید کشیدن دندان بنظر راه کم هزینه ای به نظر برسد، اما پر کردن فضای خالی دندان هزینه گزافی را به دنبال خواهد داشت.
وجود لکه های سفید روی دندان علاوه بر ظاهر نازیبا، منجر به بروز پوسیدگی خواهد شد. یکی از راهها برای جلوگیری از بروز این لکه ها، از بین بردن پلاک میکروبی است.
به طور کلی ترمیم و پرکردگی دندان به معنای کنترل عفونت است. پوسیدگی خود نوعی عفونت دندان محسوب می شود. از اینرو دندان پوسیده را نمی توان ارتودنسی کرد و باید پوسیدگی دندان قبل از شروع درمان انجام شود.
همچنین ایجاد پوسیدگی دندان در طی ارتودنسی، سبب تأخیر در روند درمان شده و مدت زمان درمان را طولانی تر می کند. به همین دلیل، افرادی که تحت این درمان قرار می گیرند باید بیش از پیش به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت داده و آن را به دقت رعایت کنند.
بیشتر بخوانید: دانستنی های ارتودنسی خفیف ارتودنسی های جدید